logo-mini
blog en nieuws

In interieurland volgen de woontrends elkaar steeds sneller op. Choc trekt er dan ook regelmatig op uit om tijdens de diverse (inter)nationale woon- en meubelbeurzen, de allernieuwste woonproducten en toepassingen te spotten. Van onze bevindingen en meer, houden wij u graag op de hoogte via deze nieuwspagina.

alt

binnenkijker

Now were talking: alweer een interieur van Choc Studio gepubliceerd in het woonmagazine Stijlvol Wonen. Niet alleen het project zelf was een feestje om te doen, ook over het resultaat zijn wij - en zeker ook onze opdrachtgever - meer dan te spreken! >> zie voor een impressie van deze binnenkijker Choc's portfolio

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van Choc's ontwikkelingen? En daarbij geïnformeerd worden over mooiste woontrends, interieurs, showmodellen en producten? Schrijf u dan in voor onze digitale kwartaal nieuwsbrief.

referenties choc studio

"wat moet er perse blijven?"

Ruben en Myrthe: "Onze woning was al jaren erg gedateerd en het werd tijd voor De Grote Verandering. We hadden wel een idee wat we mooi vonden, maar geen flauw benul hoe we het moesten aanpakken. Choc Studio kwam bij ons kijken en Julia vroeg heel diplomatiek: 'Wat moet er perse blijven?'..." >> Lees verder over hoe klanten Choc Studio hebben ervaren.

interieurtrends 2018

interieurtrends 2018

Het is nog even wachten op dé meubelbeurs, die ieder voorjaar in Milaan plaats vindt. Maar vooruitlopend op deze happening, kon de interieurfanaat zich vast op de Keulse en Parijse beurzen laven aan de laatste trends. Hier werd de verwachting helaas niet geheel ingelost, want erg verrassend bleken de meeste presentaties niet. Maar vooruit, de echte nieuwigheidjes worden dan ook traditiegetrouw geheim gehouden tot Milaan. Desalniettemin ontwaarden we enkele duidelijke trends, waarvan we in Italië zeker meer hopen te zien. Meest in het oog springend:
- Muurafwerking wordt steeds verrassender en inventiever. Denk écht bijzonder behang, maar ook panelen en wandtegels van allerhande materialen. We zagen vooral heel veel marmeren muren;
- Pittige kleuren zijn in opkomst, maar ook pastellen doen het nog steeds goed;
- Grote gebaren: en dan bedoelen we niet één kamerplant ter decoratie, maar een half tuincentrum. Idem voor verlichting: we zagen héle grote lampen en dan het liefst in meertallen toegepast;
- En de zithoek? Alles behalve 'less is more', maar groots opgezet en afgestyled met veel kussens, poefs en bijzettafels;
- Maar de belangrijkste trend dit jaar is 'rond'. Dook de cirkelspiegel de afgelopen twee jaar werkelijk overal op, nu zagen we deze vorm waar we ook keken en dan vooral als basis voor tafels, verlichting en vloerkleden.

Zo, onthoudt u het allemaal? Dan komen we er na Milaan graag nog even op terug...

meridiani beddencollectie

als een roosje...

Echt waar: de mooiste bedden komen uit Italië. Deze worden namelijk met veel liefde gemaakt door meubelfabrikant Meridiani. En niet alleen hun beddencollectie mag er zijn; de gehele meubellijn van Meridiani is prachtig! >> www.meridiani.it

molvedo van swan italia

Molvedo van Swan Italia

Het is tijd voor enige vernieuwing in de studio. Daarom hebben we onder andere deze beauty van Swan Italia - hoekbank Molvedo - aan onze collectie toegevoegd. Zit net zo lekker als het design oogt! >> Zie ook www.swanitalia.com of bekijk hier meer mooie merken waarmee choc graag werkt.

stijlvol wonen rapportage

Photoshoot Stijlvol Wonen

We kunnen niet wachten, want de photoshoot die Choc Studio deze zomer had voor het woonmagazine Stijlvol Wonen belooft weer een fraaie publicatie te worden. We waren al zeer content met het ontwerp en de uiteindelijke realisatie van deze luxe nieuwbouwvilla, maar een fotorapportage in zo'n mooi interieurblad is altijd weer een extra cadeautje! Verwachte publicatie is najaar 2017. >> bekijk hier meer interieurrapportages.

pinterest inspiratie

golden touch

'Diamonds are a girls best friend'. Maar van een beetje goud zijn wij vrouwen over het algemeen ook niet vies. Zeker niet in het interieur! En indien subtiel toegepast, worden ook de mannen van Choc enthousiast van deze gouden woonobjecten. >> inspirerend goud op pinterest.com/golden-touch

behang

moois voor op de muren

We zijn gek op behang! Dat komt ook omdat er steeds meer bijzondere behangsoorten op de markt komen. Het Belgische Arte bijvoorbeeld biedt een superdeluxe collectie, van ingetogen structuren tot uitbundige patronen. Voor het betere maatwerk kunnen we zowel het printbehang van Wall & Deco als van Inkiostro Bianco van harte aanbevelen!

italiaanse keukens

che buona cucina!

De keuken ervaren we steeds vaker als het hart van de woning: hier wordt als in geen andere ruimte beleefd en geleefd. Ook binnen de interieurs van Choc Studio neemt de keuken een belangrijke rol in. Gezien onze liefde voor Italiaans design is het niet gek dat Italiaanse keukens hierbij onze voorkeur hebben. En om uiting te kunnen geven aan deze liefde, is Choc Studio een samenwerking aangegaan met keukenspecialist DK Design. Voor het betere (Italiaanse) keukenwerk... bellissimo! >> afgebeeld keukeneiland is van Cesar Cucine

meubelbeurs milaan 2017

salone del mobile 2017

Vele kilometers aan interieurinspiratie opdoen? Dat kan alleen in Milaan tijdens de Salone del Mobile - het leukste interieurevenement van het jaar. En het was ook deze editie weer een feestje! Dit zijn volgens Choc de meest opvallende trends dit jaar:

- Was het vorig jaar al goud dat blonk, dit jaar presenteerde de meeste Italiaanse merken zich luxe, maar ingetogen. Deze luxe in het interieur was met name terug te vinden in het materiaalgebruik. Natuurlijke producten als hout, steen en metaal, worden veel, groots en creatief toegepast.
- Stomen we meteen door naar de volgende trend: die luxe materialen waar we het over hadden, laten zich heel goed mixen. Maar dan ook meteen all the way toegepast: dus niet of-of, maar en-en! We zagen bijvoorbeeld dressoirs bestaande uit hout, marmer, lakwerk, metaal en, oh ja, ook nog wat lederen details! Van dat werk, dus.
- Riant opgezette zithoeken zijn nog steeds favoriet, maar rugleuningen en rugkussens zijn de afgelopen jaren wel hoger geworden. Dus we loungen nog steeds graag met familie en vrienden voor haard en tv, alleen dan niet meer zo onderuitgezakt maar met wat meer zitcomfort. Ook de (hoek)bank op pootjes laat zich veel zien.
- Behang is nog steeds 'here to stay'. Niet bescheiden, maar met grote prints en in spannende kleuren. Bijna als kunst aan de muur.
- Werd pastel vorig jaar als kleur al stevig ingezet (de opkomst van het boudoir chic, weet u nog) nu zagen we poedertinten overal in 't interieur terugkomen. Roze wordt hierbij als accentkleur veel toegepast - van fuchsia tot nude.
- De grote, ronde spiegel dook vorig jaar al her en der op, maar dit jaar zagen we deze werkelijk overal aan de muur hangen! Niet meer zo origineel dus, maar wel mooi.
- En wat viel ons tenslotte op aan de getoonde woonaccessoires. Het volgende: deze zijn ofwel solo groot, dus één grote vaas, één grote lamp, één hele grote plant, enzovoort ofwel 'groot' tezamen. Denk aan allerhande woonobjecten gezellig gegroepeerd.

Bent u weer helemaal bij!

choc op pinterest

beestachtig leuk

Er niks mis met een beetje humor in 't interieur. Zouden daarom dieren zo'n dankbaar onderwerp zijn in ons vak? Die vragen gewoon om een glimlach! Kijk en oordeel zelf >> beasty (pinterest)

carre van bloemendaal

spannend wonen

Wat een geweldig project: op het Bloemendaalse park Brederode, aan de rand van de duinen, wordt een bijzonder Rijksmonument herontwikkeld. In dit voormalige psychiatrisch ziekenhuis - met z'n bizar hoge plafonds en tot de verbeelding sprekende geschiedenis - zullen 40 luxe woningen gerealiseerd worden. De foto's van de huidige staat en de artist impressions van het beoogde resultaat zijn zeer de moeite van het bekijken waard! >> www.cvanbloemendaal.nl

eetkamerstoel vibieffe

gescoord!

Een van die dingen die altijd op onze verlanglijst staan, zijn eetkamerstoelen. Want wat een lastig meubelstuk! Zo gaan comfort en esthetiek niet altijd hand in hand. Daarbij is zitgemak een geheel persoonlijke ervaring en zijn wij Hollanders ook nog eens lang, wat de zoektocht naar de ideale stoel er niet makkelijker op maakt. Een eeuwig dilemma dus, die eetkamerstoel. Gelukkig blijven wij positief en soms zijn daar dan ineens niet één maar twee exemplaren waarbij het comfort niet aan het uiterlijk lijkt onder te doen: model Opera van Vibieffe. >> zie voor meer moois van dit Italiaanse merk: www.vibieffe.com

fautueil marac

aanpoten

In één en dezelfde week het interieur van twee complete woningen opleveren, is best even aanpoten. Maar dan heb je wel wat. Namelijk twee zeer tevreden opdrachtgevers! >> zie voor meer opgeleverde projecten choc's portfolio

choc op facebook

facebook

Wilt u best vaker op allerhande interieurnieuws getrakteerd worden? 'Like' dan de Choc Studio-facebookpagina: hierop posten we regelmatig wat ons bezighoudt, verrast en bekoort op 't gebied van wonen en interieur. >> www.facebook.com/chocstudio

fautueil marac

candy candy!

Wat een mooie en vooral lekker zittende draaifauteuil is dit zeg! Vers geïntroduceerd door Marac op de beurs in Milaan en mag wat ons betreft direct doorreizen naar Nederland. Sweet!

>> Fauteuil Candy v.a. € 1.590 in stof en € 2.220 in leer